perjantai 27. huhtikuuta 2012

Mietteitä vanhemmuudesta ja ompelu osana sisustamista

Hei! 
Ihanaa pitkä viikonloppu edessä ja saamme nauttia mieheni kanssa kahden olosta pitkästä aikaa. 
Meillä on isovanhemmat kaukana  todella kaukana, joten perheeseemme on kuulunut jo useamman vuoden varamummo ja pappa. Tämä on varmasti pelastanut monessa suhteessa perheemme , koska tosiaan kerran kuussa vanhemmatkin voivat viettää hiukan vapaata jota jokainen kaipaa joskus ihan varmasti. Emme juokse kylläkään kylillä vaan nautimme kotona olosta. Viikolla ei ole mahdollisuutta tähän vain viikonloppuisi siksi myös moni asia tulee hoidettua silloin. Perhe- elämä kun on aika kiireistä aikaa varsinkin arkisin on koulut ja muut pakolliset velvoitteet,
 jolloin sitä kahdenkeskistä aikaa ei tosiaan ole.
Joskus syvissä mietteissä on käynyt se , 
että olispa tukiverkosto lähellä silloin kun sitä kipeästi tarvittaisiin. 
Mutta olemme kiitollisia tästä mahdollisuudesta joka meille kerran kuussa suodaan.
Mitä mietteitä vanhemmuus tai isovanhemmuus sinussa herättää?

Tähän väliin sopii hyvin "ompelu teema hotel amour" eli ompeleminenkin
 voi olla pientä sisustamista hauskaa ja kaunista. 
Olen jo vuosia tykännyt näistä mieheni tekemistä pitsirullista ja niissä pysyy nauha kuin nauha kauniina ja hyvänä. Toimivat sisustuksellisesti kauniina pöydällä, hyllyssä tai korissa. 
Kuvan koriin on laitettu vanha brodyyrinen vauvan lakana jota on ilo katsella.
Kaikki korit ja laatikot ovat tarpeellisia ja tilkkuja säilytänkin myös mieheni tekemissä kuutiolaatikoissa, nämä on juuri sopivan kokoiset tilkuille ja valmiiksi leikatut säilyvät sekä niitä voi pinota päällekäin ja jakaa tilkut eriväreihin niin , että yhdessä on vaaleansinisävyiset , toisessa roosat jne.. . .  Kuvissa juuri aiheeseen sopiva Hotel Amour Paris tyynynpäällinen , josta tulee kaunista kirjontaa blogiin polvekenauhan ja pitsin kiinnitysohje erilaisin ompelein.
Hotelli on oikeasti vielä olemassa , rakkauden hotelli :) Tuonne kun joskus pääsisi...Pariisiin...

 Löysin äitini antamista vanhoista aarteista vanhaa Kutomon pellavanauhaa pahvikehyksissään. Tätä voisi käyttää vaikka pellavapeiton käsintikkaukseen. Kauniit esilläkin, hinta 60 penniä/metri :)

Näihin tunnelmiin mukavaa viikonloppua ja voikaa hyvin :) 

23 kommenttia:

 1. Meilläkin oli sama tilanne lasten ollessa pieniä, asuimme pohjanmaalla, kaukana isovanhemmista. Koskaan eivät siis mammat ja papat olleet lastenhoitajina, että olsimme kahdestaan päässeet mihinkään. Lääkäriinkin piti ottaa lapset mukaan. Mutta pian se aika menee, nyt ne ovat jo omillaan. Muuten, jäin odottamaan viestiäsi....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaan kun saan aikaa kirjoittaa sinulle :) Olen lukenut sinun postin useaan kertaa joten kirjoitellaan :) Viikonloppuna ehdin istahtaa koneelle!

   Poista
 2. Isovanhemmuus on ajankohtainen ja meidänkin tulevalle vauvalle mummo ja ukki ovat yli 500km päässä. Mutta mummo päätti tempaista ja muuttaa juuri tänään lähemmäs, joten jatkossa välimatkaa on vain 70km! :)
  Tämä on tietysti mukavaa, koska hän on kanssamme paljon tekemisissä, samoin kuin miehensä.
  Muu suku nyt on sitten kaukana, mutta yksi lisäparikin riittänee tässä vaiheessa :)

  Kauniita kuvia!
  Ja mukavaa viikonloppua kahden kesken! Sellainen on luksusta aina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana asia , voi millainen mummo teillä onkaan :)

   Poista
 3. Tukiverkosto on kullanarvoinen!
  Leppoisaa ja aurinkoista laatuaikaa aikuisten kesken.

  VastaaPoista
 4. Asuimme Mikkelissä,kun lapset olivat pieniä ja miehen vanhemmat olivat iäkkäitä sekä minun vanhempani asuivat Länsi- Suomessa,eipä ollut viikonloppuja ilman lapsia.Kaikesta selvittiin kuitenkin. Nyt olemme iso - vanhempia ja lapsien perheet on aika hajallaan- kaukana meistä.Terv Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on kyllä sitä jaksaa kantaa silloin kun on pakko. Olen huomannut että ihminen venyy äärimmilleen silloin kun sitä tarvitaan :) Silloin kun näkee harvemmin sitä osaa arvostaakin :)

   Poista
 5. nyt muistelen haikeudella aikaa kun 4 lastani olivat pieniä, mies yrittäjä ja minä aina yksin lasten kanssa, onneksi sain olla kotona ei tarvinnut viedä hoitoon. elämä omi yhtä harrastuksiin viemistä jokaista vuorollaan,kotityöt jne... Tällöin sitä osasi arvostaa yhteisiä pieniä hetkiä. Minulla oli onneksi äiti lähellä joka mielellään otti kaikki vkonloppu-hoitoon. Nyt olen itse mummu ja fammo mutta pikkuiset niin kovin kaukana. innolla odotan kesää että saan molemmat vesselit mökille

  VastaaPoista
 6. Kyllä on mielestäni aika itsekästä jos pitää joka kuukausi saada lapset yhdeksi viikonlopuksi pois kotoa, ihmettelen ettei omat vanhemmat jaksa olla kahden lapsen kanssa....tietenkin joskus on hyvä saaha viettää kahdenkeskistä aikaa miehenkin kanssa, mutta tästä taas paistaa oma itsekeskeisyys...itsellä on kolme lasta ja hyvin on jaksettu itse hoitaa ja parisuhdekin voi silti ihan hyvin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieti asiaa myös siltä kannalta , että on hyvä lapsilla olla turvaverkko ja ne isovanhemmat . Oli isovanhemmat joko biologisia tai "varabiologisia" on myös lapsen etu saada tuntea "mummolan" tunnelma, se että on isovanhemmat jotka välittää. Mummolassa tehdään ihan erilaisia asioita kuin kotona ja kyllä lapset ilolla lähtevät maalle viettämään hemmoteltua isovanhempien lomaa :) Meillä kun on matkaa oikeiden isovanhempien luoksen meilkein kahdeksansataa kilometriä:) Tukiverkosto on jokaisella oltava jonkunlainen, ajatella jos meille vanhemmille sattuisi jotain ? Kun on lähellä verkosto se toimiikin ja lapsilla turvallinen olo:)
   Kyllä jokainen jaksaa sen verran kuin on annettu kantaa, kyse ei siis ole itsekkyydestä vaan kaikkien omasta halusta. Jos lapset eivät haluaisi mennä emme myöskään niitä pakottaisi?

   Poista
  2. Minusta ei ole ollenkaan itsekästä, että vanhemmat (vaikkakin olisi "vain" 2 lasta) pitävät välillä arjen keskellä hengähdystaukoa ja hemmottelevat toisiaan. Jos vanhemmat eivät välillä hoida suhdettaan, siitä kärsii koko perhe, pahimmassa tapauksessa voi olla ero edessä. Muistan kuinka olin kahden pienen äiti alle kakskymppisenä, ilman turvaverkkoa, siinä oli sinnittelemistä. Mutta tällä hetkellä isovanhemmat asuvat todella lähellä ja ovat erittäin tiiviisti mukana pienempien lasten (ja myös isompien) elämässä, auttavat tarvittaessa esim kyydityksissä tai lasten hoidossa.

   Oikein mukavaa kevään jatkoa :)

   Neito lapista

   Poista
 7. Kauniita kuvia taas sinulta <3 Hyvä, että pidätte huolta kahdenkeskisestä ajasta, sitä pitää olla vähän. Minäkin saan tänä viikonloppuna nuoremman isovanhemmille yhdeksi yöksi, vanhempi jo 15v eli ihan kuin yksin olisi kotona :) Kaunista päivän jatkoa sinne <3 t.äiti Turusta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se pienikin aika on joskus hyvinkin tärkeää:)

   Poista
 8. aikuiset lapseni muistavat edelleen mummulta saadut viisaat neuvot ja opetukset ja toteuttavat niitä omassa arjessaan. Ei todellakaan ole itsekästä jättää lapsiaan mummulle tai "varamummulle" joskus ja viettää laatuaikaa puolison kanssa, yhteistä aikaa kun on niin vähän lasten ollessa pieniä ja isovanhemmilla on todella paljon eväitä annettavana elämän kiviselle polulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri ne kullanarvoiset eväät:)
   Minä muistan edelleen lapsuuten aurinkomäessä mummon ja papan luona ja vietimme sisarusten kesken todella paljon aikaa siellä. Vaarin neuvot elämänpolulle ovat mielessä ja tuntui kuin pala olisi minusta pois kun vaari menehtyi vähän aikaa sitten. Muori on edelleen päivittäin mielessä ja vastavuoroisesti näin aikuisena haluan autaa häntä omassa arjessaan kun yksin vielä asua jaksaa vaikka matkan päässä onkin. Nämä on sellaisia asioita joita meidän pitäisi vaalia edelleen edes ihan vähän vain :)

   Poista
 9. Meillä on onnellinen tilanne, sillä sekä omat että mieheni vanhemmat asuvat todella lähellä. Ilman heidän apuaan meidän arkemme olisi mahdotonta! Niin paljon apua olemme heiltä ihan kaikessa saaneet ja olen siitä todella kiitollinen. Olen täysin samaa mieltä kanssasi, että vanhemmillakin tulee olla kahdenkeskistä aikaa. Todella harvoin mekään minnekään mennään, kunhan vaan ollaan kotona ja vaikka katsotaan ihan rauhassa vaikka leffa, ei siinä sen kummempaa tarvita ja taas jaksaa! Nauttikaa viikonlopusta!

  VastaaPoista
 10. Parriisi vain minun haaveissa...Pilikillä istutaan ja möksällä olleillaan , ja aika ihanata :)

  VastaaPoista
 11. Hei! Onko ihana kotinne myynnissä? Näytti hyvin samalle etuovella myynnissä oleva talo..?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitänee paikkansa, voi lukea alla olevan kirjoitetun viestin...

   Poista
 12. Hei, minäkin huomasin että uusi talonne on myynnissä, mitkäs nyt on suunnitelmat? juuri kun on hehkutettu että ihanaa muuttaa uuteen kotiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Olen joutunut tekemään vaitiolovelvollisuus sopimuksen koskien talon asioita,
   joten en voi vastata tähän enempää.
   Koti ei kyllä tunnu edelleenkään kodilta vaikka kuinka haluaisi :( Voi kumpa voisin teille kertoa mutta en voi...

   Poista

Jätä kiitoksesi kommentti käynnistäsi. Noudatetaan kommentti osiossa yleisiä kauniita "järjestyssääntöjä" . Pienikin tervehdys voi muuttaa päivän iloiseksi.